Следвайте Гласове в ТелеграмВ декларация от трибуната на парламента Борислав Гуцанов

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ декларация от трибуната на парламента Борислав Гуцанов
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Касетъчни бомби са забранени, а Денков оправдава използването им в Украйна – това е позор

Следвайте " Гласове " в Телеграм

В декларация от трибуната на Народното събрание Борислав Гуцанов настоя Денков да изясни какво е приказвал във Вилнюс, какви задължения са поемани и какво оттук насетне следва още веднъж да се даде като въоръжение на Украйна от страната на България.

Декларация от името на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “

Днес ръководещите от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС, а към този момент и Движение за права и свободи, приказват за геополитическо болшинство, от което България имала потребност. Дали това е по този начин, или е чудесното прикритие, съдейки по техните дейности, в това число и през днешния ден, с цел да прикрият управническата си отпадналост и национално изменничество. Това е един доста значим въпрос, който следва да разберем, тъй като е видно какво се случва в страната ни от техните дейности.

Но се обръщаме през днешния ден към вас, тъй като обстановката, обвързвана с Украйна и въоръжения спор там стартира да излиза отвън надзор и е напът  да завлече целия свят в доста по-мащабен спор с ясни признаци в посока на международна война. Съединените американски щати публично оповестиха, че считат да дават на Украйна и Зеленски касетъчни бомби в пакет военна помощ на стойност 800 милиона $ по молба на Киев. Това президентът Байдън разказва като „ мъчно решение “. Не знам какъв брой от вас знаят какво е това, само че това е едно от най-мрачните решения, на което актуалният свят е бил очевидец.

Да стартираме от там какво е касетъчна бомба, тъй като не съм уверен, че огромната част от народните представители знаят какво е това. Това е арсенал, състоящ се от доста инкорпорирани в него муниции. И когато такава бомба е изпратена в избрана посока, тя поразява всички по пътя си. Такива бомби Съединени американски щати използваха във Виетнам и всички знаем с какъв брой убити, ранени и осакатени за цялостен живот завърши тази война.

Заради естеството на касетъчните бомби, демократичният и цивилизован свят взима решение да ги забрани и изготвя спогодба в тази посока. Колко са въоръженията в света, за които е одобрявана такава спогодба? Заради многото цивилни жертви при потреблението на касетъчни бомби, на 3 декември 2008 година в Осло е подписана Конвенцията за клъстерните боеприпаси. В нея се включват общо 108 страни, измежду които е и в България. Конвенцията влиза в действие на 1 август 2010 година от всички страни, които са я утвърдили. Забранени са ударите над цивилни цели, като потреблението на този вид муниции се смята за военно закононарушение.

В интерес на истината, Съединени американски щати и Русия не са подписали тази спогодба, която не разрешава касетъчните муниции, само че България е подписала и даже има признат специфичен закон.

След декларираното предпочитание на Америка да даде касетъчни бомби, целият свят бе шокиран. Англия изрично се опълчи на това решение. Испания реагира остро и отрицателно. Включиха се вътре Франция, Германия. Но забележете, министър председателят Николай Денков на срещата на НАТО във Вилнюс се оказа последовател на касетъчните бомби. От извънредно позорното му изявление по „ Скай нюз “ стана ясно, че той оправдава потреблението им в Украйна, тъй като може би в миналото и Русия е употребила такива въоръжения. Извинявайте, само че това минава всевъзможни граници. Нима този човек, министър председателят, не знае, че те са неразрешени и от нашия закон, и от интернационалните контракти? Нима не си дава сметка за вредите, които ще бъдат породени? Нима сме толкоз късогледи и склонни да преглътнем всичко?

Г-н министър председател, даже най-верният съдружник на Америка – Англия, се разгласи срещу. Вие и Вашето държавно управление ли сте най-големият ястреб сега в Европа? Интервюто за „ Скай нюз “, в случай че си извършите труда, уважаеми народни представители, да го изгледате, тъй като на нашия министър председател бяха отделени 3 минути, е срам за страната ни. От него излиза наяве, че това държавно управление и това болшинство са нагаждачи. Склонно е да преглътне всякакво нарушаване на закона, стига да бъде задоволено настояването на „ Големия брат “. Този министър председател е същински срам за нашата страна, уважаеми ръководещи от ПП-ДБ, ГЕРБ, уважаеми техни нови съдружни сътрудници от Движение за права и свободи.

Няма потребност да се върви чак до Вилнюс да се излага България и да се предават националните ползи на страната ни, вършиме го отлично и тук. Ние, от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за  България “, желаеме незабавно чуване на министър-председателя Денков за това какво е приказвал във Вилнюс, какви задължения са били поемани и какво оттук насетне следва още веднъж да се даде като въоръжение от страна на България.

Инфо: bsp.bg

 

 

 

 

Линк към новината на формалния уебсайт на Българска социалистическа партия:
https://bsp.bg/news/view/24778-borislav_gutsanov_bsp__kasetychni_bombi_sa_zabraneni_ot_bylgarskiya_zakon_i_mejdunarodni_dogovori_a_denkov__opravdava_izpolzvaneto_im_v_ukrayna__tova_e_pozor.html

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР